Οι τσιμεντενέσεις (τσιμεντενέματα) χρησιμεύουν για την πλήρωση ρωγμών σε κτήρια από φέρουσα τοιχοποιία και λιθοδομή ή για τη βελτίωση των μηχανικών χαρακτηριστικών και τη στεγανοποίηση ενός εδαφικού ή βραχώδους σχηματισμού.

 Για την σφράγιση των ρωγμών χρησιμοποιείται ισχυρή τσιμεντοκονία και στη συνέχεια εισπιέζεται το τσιμεντένεμα  μέσα από τεμάχια πλαστικού σωλήνα  που προσαρμόζονται σε οπές που έχουν ανοιχτεί από πριν σε περίπτωση τοιχοποιίας ή μέσω χαλύβδινων ακροφυσίων (packers) για τη περίπτωση βελτίωσης των εδαφικών σχηματισμών.

Η μέθοδος των τσιμεντενέσεων μπορεί να εφαρμοστεί για τις παρακάτω κατηγορίες έργων:

  • Στεγανοποίηση θεμελίωσης
  • Σταθεροποίηση και στεγανοποίηση πυθμένα και πρανών εκσκαφών
  • Σταθεροποίηση σηράγγων και θεμελιώσεων κτηρίων
  • Τσιμεντενέσεις ομογενοποίησης μάζας τοιχοποιίας
  • Τσιμεντενέσεις πλήρωσης ρωγμών
  • Τσιμεντενέσεις στεγανοποίησης κι ενίσχυσης εδαφών
  • Τσιμεντενέσεις πάκτωσης αγκυρίων

Εκτοξευόμενο Σκυρόδεμα Gunite

Το εκτοξευόμενο σκυρόδεμα (Shotcrete ή Gunite) είναι ένα δομικό υλικό το οποίο έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την υψηλή θλιπτική αντοχή, την υψηλή πρόσφυση με το υπάρχον σκυρόδεμα και την αυξημένη αντίσταση στην διάβρωση και τις χημικές ουσίες σε σύγκριση με το συμβατικό σκυρόδεμα.

Οι παραπάνω ιδιότητες του το καθιστούν ως το κύριο υλικό για την αύξηση της διατομής ή την ενίσχυση δομικών στοιχείων από οπλισμένο σκυρόδεμα (υποστυλωμάτων, δοκών και πλακών) αλλά και φέρουσας τοιχοποιία ή λιθοδομή παλαιών κτιρίων. Οι ενισχύσεις πραγματοποιούνται με την εφαρμογή πάχους 5-20cm.

Η εφαρμογή του εκτοξευμένου σκυροδέματος δεν απαιτεί την κατασκευή ξυλοτύπων με αποτέλεσμα να πλεονεκτεί έναντι του συμβατικού σε συνθήκες περιορισμένης πρόσβασης ή σε εφαρμογές με μικρά η μεταβλητά πάχη διατομών.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 697 722 9260

Η εταιρία μας Χουρσαλάς Γεώργιος διαθέτει εξειδικευμένα και έμπειρα συνεργεία Εφαρμογής τσιμεντενέσεων σε όλη την Πελοπόνησσο. Ειδικευόμαστε στην συντήρηση παλαιών λίθινων κατασκευών και εφαρμόζουμε τσιμεντενέματα για ομογενοποίηση μάζας τοιχοποιίας, στην Αργολίδα, Αρκαδία, Μεσσηνία και τα νησιά του Αργοσαρωνικού(Ύδρα, Σπέτσες, Αίγινα) και τις Κυκλαδες (Νάξος, Πάρος, Σύρος, Μύκονο, Σαντορίνη).